"Zet de toon voor de toekomst"


- is een christelijke school

- is een veilige school

- biedt structuur en houvast

- staat voor actueel onderwijs

- is een zorgzame school

- van harte welkom

 

Actueel Nieuws

Groep 7 & 8 getuige van drama op podium

Wat een onrust op het podium bij het concert van het NNO en een wereldberoemde pianist waar groep 7 en 8 woensdag 29 mei naar toe gingen. De kinderen zaten al in de zaal, samen met een groot aantal andere leerlingen van verschillende scholen. Het Noord Nederlands Orkest zat ook klaar, maar de pianist liep met zijn assistente zenuwachtig heen en weer. Zijn piano hing nog in een takel achterop het podium. 

Omdat het inmiddels tijd was geworden om te beginnen, kondigde de presentator het concert alvast aan, maar moest er direct bij vertellen dat de wereldberoemde pianist nog niet kon beginnen omdat zijn uiterst zeldzame en bijzondere piano (gebouwd door zijn eigen opa) nog in de takel hing en de takel niet meer omhoog of omlaag kon. 

Terwijl het symfonie-orkest alvast begon, was het een komen en gaan van mensen op het podium, inclusief de snel opgetrommelde monteur van de takellift. Nu zou het toch wel goed komen. En terwijl de muzikanten van het NNO gewoon doorspeelden, klonk er ineens een enorme KNAL! Daar viel de bijzondere, waardevolle piano van de beroemde pianist uit de takel in stukken uiteen op het podium. 

Met grote ogen en vol verbazing zagen de leerlingen van groep 7 en 8 hoe de pianist en zijn assistente radeloos over het podium heen en weer liepen. Huilend en schreeuwend. Wat een drama! 

De tijdelijke oplossing kwam met de vleugel van de Oosterpoort die het podium op werd gerold. Maar daar kon onze Russische vriend niet op spelen. Uiteindelijk stal zijn assistente de show met haar prachtige pianospel en viel haar beroemde baas haar nog bij op de restanten van zijn geliefde instrument. 

De grote vraag die de leerlingen zich na afloop stelden: "Was dit nou nep?"

Terug naar het nieuwsoverzicht