Verkeerslessen op school op dinsdag 19 september as.

Op dinsdag 19 september as. worden op onze school verkeerslessen gegeven die te maken hebben met gevaarlijke verkeerssituaties. Deze lessen worden verzorgd door het Centrum Veilig Wonen (CVW) en Veilig Verkeer Nederland VVN.

De lessen zullen met name gaan over de gevaren van ‘zwaar verkeer’, zoals vrachtwagens en hun zogenaamde ‘dode hoek’.

Dinsdag 19 september as. komt een aannemer met een heuse vrachtwagen bij de school en krijgen de kinderen uit de groepen 5 t/m 8 les van een VVN adviseur over de ‘dode hoek’.

De kinderen krijgen in de klas o.a. een filmpje te zien met uitleg over de gevaren en risico’s van groot verkeer.

Ook mogen de kinderen in de vrachtwagen zelf ervaren wat een chauffeur wél en niet kan zien vanachter het stuur.

Voor de kinderen uit de groepen 3 & 4 is een aangepast programma: Zij krijgen dezelfde voorlichting, maar dan bij een personenauto.

Ook de jongste leerlingen krijgen een activiteit aangeboden: de kinderen uit de groepen 1 en 2 maken kennis met Birdy, een vogel die vanuit zijn nest vlakbij school soms gevaarlijke dingen ziet gebeuren. Deze vogel vertelt en oefent samen met een VVN adviseur hoe de kinderen veilig kunnen oversteken.